Bel of mail

Of stel je vraag in het formulier hiernaast.

T: 06 105 66 980

M: erik@funup.nl

120 Frederik Hendrikstraat
Amsterdam, NH, 1052
Netherlands

06 105 66 980

DSC_1892.JPG

funup areas

Behalve 'gewone' projectmanagementopdrachten en opdrachten als facilitator (zie funup meetings), heb ik sinds de oprichting van funup in 2008 altijd aan gebiedsprojecten ('areas') gewerkt in de rol van aanjager, kwartiermaker, placemaker en/of bottom-up gebiedsontwikkelaar.

De meest in het oog springende 'funup areas':

  • Bergwijkpark Diemen - activeren gebied middels concepten Pop-up Lasergames en Kantoor op Locatie
  • Oostenburgereiland Amsterdam - activeren ruimte middels concepten Pop-up LasergamesHonk en games
  • De Kleine Wereld Amsterdam - activeren bewoners middels concept Oasis Game
  • Poelenburg Zaandam - activeren plek, omgeving en bewoners middels concepten Kantoor op Locatie, Oasis Game en buurtactiviteiten
  • Bijzondere locaties Utrecht en Amsterdam -  verkennen en benutten potentie van de plek door organiseren van Flexivals
  • bijdragen aan Zuidas Amsterdam, Lasloods NDSM, Nieuw Leyden

Waar mogelijk maak ik gebruik van de op deze website genoemde concepten.

Ruim voor de vastgoedcrisis was mijn idee al om op meer bottom-up ontwikkeling toe te laten in vastlopende projectontwikkelingen, bij leegstand, bij stilstand. Het heeft jaren geduurd voordat dit gedachtegoed gemeengoed werd. Nu zijn gelukkig tientallen overheden en bedrijven zich bewust van het nut van bottom-up gebiedsontwikkeling. Echter het zijn name de ondernemers in de betreffende gebieden die echt wat voor elkaar krijgen. En zo hoort het ook.

Mijn projecten zijn slechts kleine speldenprikken in deze beweging. Er zijn tientallen voorbeelden van gebieden waar ondernemers hun plannen voor horeca, leisure, een winkel, kunst of een maatschappelijk initiatief combineren met de wil ook de omgeving op de kaart te zetten en anderen hierin mee te nemen.

Bezoek voor inspirerende ondernemende voorbeelden van bottom-up gebiedsontwikkeling bijvoorbeeld eens Pakhuis De Zwijger.

Of huur me in als ondernemend projectmanager of placemaker. Voor nieuwe fun en iniatiatief in areas die dat nodig hebben.

Bel me of mail me op erik@funup.nl.