Bel of mail

Of stel je vraag in het formulier hiernaast.

T: 06 105 66 980

M: erik@funup.nl

120 Frederik Hendrikstraat
Amsterdam, NH, 1052
Netherlands

06 105 66 980

spelen liefhebbers honk.jpg

Honk voor spelende mensen

  • Concept voor onderbenutte plekken in de stad
  • Dagje of avondje uit voor jong én oud
  • Dagje spelenderwijs werken aan teambuilding of visie
  • Uit te breiden met horeca en evenementen

Twee ideeën lagen ten grondslag aan Honk voor spelende mensen. Vrienden met kinderen zochten naar plekken waar hun kinderen konden spelen,  maar waar ze tegelijkertijd zelf een middagje of avondje uit konden zijn. Geen koffiebar met overal speelgoed op de grond, maar ook geen donkere rokerige bar. Een honk voor speldende stedelingen.

Het tweede idee kwam voort uit mijn ervaring als facilitator en moderator de waarde van spelen voor bedrijven. Waarom niet Games en ervaringsleren aanbieden op een sprankelende plek, aangevuld met een borreltje, boottochtje of barbecue? Een honk voor spelende professionals.

In de Van Gendthallen vond ik de ruimte om deze activiteiten, een jaar lang, aan te bieden. In de avonduren en in het weekend een plek voor gezinnen en vriendengroepen. En overdag door de week bedrijven (en scholen) als doelgroep. Slim dubbel gebruik van één (leegstaande) ruimte. Met de industriële ruimte zelf, een aantal speeltafels en vooral enthousiaste en spelende mensen als belangrijkste ingrediënten. Eén persoon kon bedrijfsleider, host, eventmanager en barman zijn.

Tot aan de verbouwing van de Van Gendthallen heeft dit concept gedraaid. Daarbij heb ik ook samengewerkt met culturele partijen in de directe omgeving, met creatieve ondernemers en met buurtbewoners en -organisaties. Inmiddels zoek ik andere plekken in de stad om dit concept groter en beter te laten terugkeren. Een Honk op uw locatie? Mail met erik@funup.nl

De website www.honkamsterdam.nl staat op non-actief, zie voor de blogs hier.

Met blogs over de Kerstmarkt als voorbeeld van hoe Jong en Oud mengen, over Workshops en Feesten voor Spelenden Stedelingen en een blog over een dag Coöperatieve Spelen olv ‘Dodo’.

 

Tover een leegstaande hal om in een bruisende speelplek voor kinderen én volwassenen. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Tover een leegstaande hal om in een bruisende speelplek voor kinderen én volwassenen. Er is meer mogelijk dan je denkt.