Bel of mail

Of stel je vraag in het formulier hiernaast.

T: 06 105 66 980

M: erik@funup.nl

120 Frederik Hendrikstraat
Amsterdam, NH, 1052
Netherlands

06 105 66 980

DSC_0086.JPG

Kantoor op locatie

  • Concept voor leegstaande panden en bouwprojecten
  • Werken aan de plek op de plek
  • Basis voor buurtactiviteiten en bijeenkomsten
  • Ook te gebruiken als ondernemershuis, flexplek, infocentrum of museum.

Een van onze opdrachten was van een woningcorporatie. Doel was een impuls te geven aan een verwaarloosde plek en de wijk eromheen. De plek, decennia lang een goed functionerend winkelcentrum en kloppend hart van de buurt, was na een grote brand niet meer dan een bouwval met hekken er omheen. Wij (destijds runde ik Funup samen met Edo van der Kuur) twijfelden geen moment en maakten van één van de leegstaande woningen ons kantoor.

We ontvingen corporatie medewerkers, buurtbewoners en potentiële initiatiefnemers en ondernemers in dit kantoor. Door onze aanwezigheid pakten we een rol van aanjager. We vroegen buurtbewoners naar hun dromen en jonge ondernemers naar hun ideeën. We vroegen kinderen uit de wijk de muren van het winkelcentrum te versieren, we vroegen Zaanse kunstenaars wilde exposities te houden en actievere bewoners een tentoonstelling te organiseren over de geschiedenis van de wijk, we vroegen. Er was zelfs een heus buurtfestival in en rond de Bloemkorf.

Ook bij samenwerkingspartners hebben we 'kantoor op locatie' gehouden. Zo hadden we een tijd werkplekken bij een ruimtelijk adviesbureau in de Jordaan en bij een ontwikkelaar gespecialiseerd in transformaties van bestaande gebouwen. Inmiddels houd ik kantoor bij mijn concept Lasercity. Zakelijke klanten geïnteresseerd in mijn concepten ontvang ik namelijk het liefst op de plek waar het gebeurt.

En voor opdrachtgevers met een concreet project geldt natuurlijk dat ik daar wil afspreken. Want er is niets mooier te werken in een bijzonder leegstaand pand, een plek waar actie nodig is om de plek en omgeving in beweging te krijgen.

Voor interesse mail naar erik@funup.nl

Nog een goed voorbeeld hiervan? Plug de Dag!

Een Zaanse wethouder opent een tentoonstelling in ons tijdelijke kantoor in een gedeeltelijk afgebrand winkelcentrum.

Een Zaanse wethouder opent een tentoonstelling in ons tijdelijke kantoor in een gedeeltelijk afgebrand winkelcentrum.