Bel of mail

Of stel je vraag in het formulier hiernaast.

T: 06 105 66 980

M: erik@funup.nl

120 Frederik Hendrikstraat
Amsterdam, NH, 1052
Netherlands

06 105 66 980

IMG_6241.JPG

Oasis Game

  • Samen groots dromen, samen direct doen
  • Braziliaanse methode waarbij affectie sleutel is
  • Werkelijk resultaat via stapsgewijze methode
  • Fun gegarandeerd via spel, muziek en dans

Samen met een dozijn Nederlanders en tientallen enthousiaste Braziliaanse professionals en vrijwilligers kwam ik in 2010 in aanraking met de Oasis Game. Dit ‘spel’ is als het ware een stappenplan om mensen in beweging te krijgen hun dromen te delen, gezamenlijk uit te bouwen en in korte tijd te realiseren.

Dat is de Nederlandse uitleg. De Braziliaanse uitleg is dat de Oasis Game een filosofie is waarbij het tonen van oprechte interesse en affectie, groots dromen en eigen initiatief centraal staan. Een vrolijke filosofie, want de gedachte is dat we alles wat we willen kunnen bereiken als we maar samenwerken en de beschikbare hulpbronnen gebruiken. Er hoeft zelfs geen euro aan materiaal of adviesdiensten te worden uitgegeven!

Het wordt allemaal nog vrolijker als je het zelf meemaakt. Tijdens de game, hier wordt idealiter een week voor uitgetrokken, speel je namelijk nog talloze andere ‘cooperative games’, klinkt er veel muziek en wordt er in grote cirkels gedanst. Geloof me, dit is niet eng maar werkt juist aanstekelijk!

Na enkele games in Brazilië en Nederland heb ik de principes van de Oasis Game in mijn werk toegepast. Het spel zelf kan gespeeld worden in Braziliaanse favela’s of Nederlandse ‘prachtwijken’, maar ook in leegstaande panden of bij organisaties die een nieuwe ontwikkeling willen inzetten.

In Nederland heeft het speciaal hiervoor opgerichte Elos Nederland de taak op zich genomen overal in Nederland Oasis Games te spelen en zo te werken naar een actievere samenleving. Ik pas onderdelen uit Oasis Games regelmatig toe en kan, in samenwerking met Elos Nederland, desgevraagd ook een grote Oasis game organiseren.

Meer informatie op Insituto Elos en Elos Nederland

Of mail naar erik@funup.nl voor meer informatie over de Oasis Game of onderdelen hiervan.

In Brazilië toverden tientallen vrijwilligers en bewoners van een favela een rotte kies om in en prachtig plantsoen met speeltuin.

In Brazilië toverden tientallen vrijwilligers en bewoners van een favela een rotte kies om in en prachtig plantsoen met speeltuin.