Bel of mail

Of stel je vraag in het formulier hiernaast.

T: 06 105 66 980

M: erik@funup.nl

120 Frederik Hendrikstraat
Amsterdam, NH, 1052
Netherlands

06 105 66 980

Nieuw ondernemerschap

  • Overhead laag houden, veel uitproberen
  • Deeleconomie basis voor nieuw ondernemerschap
  • JongeHonden-model: Gewoon doen
  • Waarde creëren voor korte én lange termijn

Als beginnend ondernemer had ik een steuntje in de rug. Een geweldig concept (JongeHonden) met genoeg ruimte om te vallen en opstaan, maar ook mensen die je de broodnodige tips kunnen geven. Logisch dus dat ik als ondernemer ook weer anderen tot ondernemen aangezet. En die hebben inmiddels ook weer anderen tot ondernemen aangezet.

Binnen een paar jaar startte ik al nieuwe bedrijven. Funup begon als adviesbureau gericht op bottom-up gebiedsontwikkeling. En er was een bedrijf gericht op Y-generatie Leiderschap. Niet alles werkte optimaal. Ondernemen is ook experimenteren. Doorgaan als je ergens kansen ziet, maar ook vooral stoppen als je ambities veranderen.

Ondernemen blijft het leukste wat er is, heb ik in 2013 weer gemerkt. Weer heb ik een bestaand concept (ditmaal Lasercity) overgenomen en daar mijn eigen draai aan gegeven. Met succes, de omzetcijfers zijn flink gegroeid en de klanttevredenheid is enorm. En dit is slechts een tussenstation, deze concepten neem ik mee naar andere plekken, maar ik zal binnenkort vast wel weer een andere onderneming (door)starten.

Deze ondernemende modus kan ik overbrengen op ondernemers in de dop en op leergierige professionals zonder letterlijke ondernemersambities. Daarbij gebruik ik mijn eigen enthousiasme en praktijkervaringen, maar benadruk ik ook mooie initiatieven om ons heen.

Want er zijn heel veel inspirerende voorbeelden. Kijk maar om je heen in de deeleconomie die steeds verder groeit. Kernbegrippen als duurzaamheid en zelforganisatie zullen niet meer verdwijnen uit deze maatschappij en de basis zijn voor vele nieuwe ondernemingen.

Samen met Bas Kersten van Van Vieren organiseerde ik in 2013 een drietal bijeenkomsten en een lang weekend over deze thema's. Uiteraard waren deze bijeenkomsten geen 'lezingen', de deelnemers (Amsterdamse topmanagers) moesten zelf aan de slag!

In 2014 hielp ik een aantal Utrechtse ondernemers hun concept voor tussentijdse leegstaande ruimte te vercommercialiseren.

Ook geïnteresseerd in het nieuwe ondernemerschap van de duurzame deeleconomie? Wil je ondernemerschap aanwakkeren in jouw project, in jouw organisatie of bij jezelf? Of gewoon benieuwd naar mijn manier van aanpakken en advies?

Mail naar erik@funup.nl

Of lees mijn artikel "Het onzekere voor het zekere"

Klik op de foto voor het volledige artikel

Klik op de foto voor het volledige artikel